سختی گیر

سختی گیر
زمان مطالعه: ۱۹ دقیقه

[vc_row][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][button link=”tel: 02188142897″ size=”large” style_button=”btn-normal” icon=”” background=”#f7be68″ background_hover=”#f5b14b”]جهت دریافت مشاوره و ثبت سفارش کلیک کنید.[/button][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”grey” css_animation=”zoomInLeft”]

باسلام به سایت سازه مخزن خوش آمدید. ما به شما اطلاعاتی در رابطه با اینکه سختی گیر چیست و روش های نصب و تولید اطلاعاتی خواهیم داد. با ما همراه باشید.
سختی گیر به تجهیزاتی از ادوات سیستم های تصفیه آب اطلاق می گردد که برای کاهش سختی آب و حذف املاح و رسوبات ناشی از کلسیم و منیزیم به کار گرفته می شود.
اگر شما در تاسیسات خود همچون موتورخانه های آبگرم، سیستم های سرد کننده همچون چیلر و برج خنک کننده، استخر های خصوصی و عمومی، سیستم های تبادل حرارتی همچون مبدلهای استخری و … مشکل رسوب و گرفتگی یا پوسیدگی تجهیزات دارید، سختیگیرها ( سختی گیر رزینی) مشکل شما را  به سادگی رفع خواهد کرد.

 

[/vc_message][vc_btn title=”پادکست سختی گیر” color=”orange” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-podcast” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_column_text]سختی گیر

[/vc_column_text][vc_separator][vc_custom_heading text=”سوالات متداول کاربران در گوگل” font_container=”tag:h5|text_align:center|color:%234e4010″][vc_toggle title=”سختی گیر صنعتی چگونه کار می کند؟”]آب ورودی وارد ظرف نرم کننده آب می شود که با بستر رزین پر شده است. سرعت آب کاهش می یابد و در سطح وسیع تری از بستر پخش می شود و از میان میلیون ها مهره ریز عبور می کند. در طی این فرآیند، مواد معدنی موجود در آب به نواحی سطح رزین جذب می شوند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”چرا باید آب صنعتی را تصفیه و نرم کرد؟”]نرم شدن آب فرآیند مهمی است زیرا در طی این فرآیند سختی آب در بخش خانگی و صنعتی کاهش می یابد. هنگامی که آب سخت باشد، می تواند لوله ها را مسدود کند و صابون به راحتی در آن حل نمی شود. نرم شدن آب می تواند از این اثرات منفی جلوگیری کند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”در چه حدی از سختی آب، سختی گیر نیاز است؟”]هنگامی که سختی آب شما بالاتر از ۳۰۰ PPM یا بیش از ۱۵ دانه در هر گالن باشد، به یک نرم کننده آب نیاز است. این زمانی است که ممکن است متوجه تغییراتی در آب خانه یا سلامت خود شوید.[/vc_toggle][vc_separator][vc_column_text]

سختی گیر

سختی گیر به تجهیزاتی از ادوات سیستم های تصفیه آب اطلاق می گردد که برای کاهش سختی آب و حذف املاح و رسوبات ناشی از کلسیم و منیزیم به کار گرفته می شود.

اگر شما در تاسیسات خود همچون موتورخانه های آبگرم، سیستم های سرد کننده همچون چیلر و برج خنک کننده، استخر های خصوصی و عمومی، سیستم های تبادل حرارتی همچون مبدلهای استخری و … مشکل رسوب و گرفتگی یا پوسیدگی تجهیزات دارید، سختی گیرها ( سختی گیر رزینی) مشکل شما را  به سادگی رفع خواهد کرد.( برای مطالعه بیشتر درباره مخزن گالوانیزه

سختی-گیر-فلزی-اتوماتیک
سختی گیر فلزی اتوماتیک – سازه مخزن

سختی گیر چیست؟

سختی گیر (water softener) دستگاهی است که که آب سخت و دارای املاح با فشار از درون رزین عبور کرده و آب تصفیه شده و آهک آن جدا می شود . از این دستگاه برای حذف سختی کل آب شامل کلسیم، منیزیم و برخی کاتیون های فلزی موجود درون آب سخت استفاده می شود. به عبارتی با فراهم نمودن محیطی مساعد درون بدنه ای تحت فشار فلزی (گالوانیزه) یا فایبرگلاس (frp) زمینه تبادل یونی را فراهم می کند. دبی آب، سختی آب مورد نظر و زمان بک واش رسوب گیر عوامل موثر در طراحی سختیگیر رزینی با ظرفیت مناسب است.

علت سختی آب چیست؟

به دلیل در تماس بودن آب با ترکیبات آهکی زمین عوامل سختی وارد آب می شود. هرچقدر آب در عمق زمین باشد میزان سختی بیشتری دارد و بر همین اساس میزان سختی آب‌های سطحی نسبت به آب‌های زیرزمینی خیلی کمتر است. به بیان ساده تر، سختی آب دلیل سفیدک بستن روی شیرهای آب یا گچ گرفتن داخل لوله ها می باشد.
سفید شدن اطراف شیر، ته نشین شدن آهک در ظرف و کف نکردن صابون از نشانه های دیگر سختی آب می باشد. اگر هنگام استفاده از شامپو مقدار کمی کف ایجاد شد و یا بعد از اتمام شست و شوی ظروف لکه‌های سفیدی بر روی ظرف باقی ماند نشان از سختی آب مورد استفاده است. سختی آب بر روی عملکرد ماشین ظرف شویی و لباس شویی نیز تاثیر دارد.

از این رو جهت حل و فصل این موضوع و حذف پارامتر های مذکور از آب تغذیه سیستم ها باید به انواع سختی گیر رجوع کنیم. ( برای مطالعه بیشتر درباره فیلتر شنی

ابتدا به بررسی تخصصی مسئله سختی و درجه آن و عوامل موثر بر آن می پردازیم.

سختی آب چیست و چگونه تشکیل می یابد؟

ابتدا باید درک درستی از سختی آب داشته باشیم. سختی آب ناشی از وجود املاح سنگین با بار یونی مثبت همچون کلسیم ، پتاسیم ، روی ، منیزیم  و … می باشد. آب های زیر زمینی و آب های جاری که منبع آب مورد مصرف در صنایع  و مصارف شهری و … ما می باشد حین عبور از مسیل ها، بستر رودخانه ها ، سفره های آب زیر زمینی و … طی برخورد با بستر های مختلف حاوی مقادیر مختلفی از نمک ها و املاح می شوند.

این املا ح عمدتا شامل کربنات ها و بی کربنات های کلسیو و منیزیم و … می باشند که در مجاورت هم سختی کربناتی و سختی بی کربناتی آب را تشکیل می دهند.

از مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده سختی آب به موارد زیر می توان اشاره نمود:

  • CaCO3
  • Ca(OH)۲
  • Ca(HCO3)۲
  • Ca(NO3)۲
  • MgSO4
  • MgCl2
  • Mg(NO3)۲
  • Mg(OH)۲
  • Mg(HCO3)۲
  • Mg(CO3)۲

سختی گیر-سازه مخزن

انواع سختیِ آب

سختی آب به لحاظ تخصصی به سه دسته تقسیم بندی می شود.

  • سختی کربانتی یا سختی موقت
  • سختی بی کربناتی یا سختی دائم
  • سختی کل آب

دقت کنید در بحث سختیگیر ها و مبانی طراحی ظرفیت سختی گیر ما با پارامتر سختی کل یا Total Hardness سر و کار داریم و این موضوع با پارامتر TDS اب تفاوت دارد و برای کاهش TDS از روش های اسمز معکوس برای تصفیه  و شیرین سازی آب استفاده می گردد. ( برای مطالعه بیشتر درباره مخزن تحت فشار

حال که با مبانی سختی  آشنا شدیم ، به نحوه کار سختیگیرها می پردازیم.

سختی گیر-سازه مخزن

عملکرد  و نحوه کار دستگاه سختی گیر

همانطور که گفته شد دستگاه تصفیه آب سختی‌گیر رزینی بر مبنای سیستم تبادل یونی کار می کند . بدین معنی که این دستگاه دارای یک مخزن فلزی یا فایبرگلاس استوانه ای شکل می باشد که از انواع مخازن تحت فشار تلقی می شوند. زیرا اساس کار سیستم، وجود فشار در داخل مخزن مورد بحث می باشد.

اما مهترین فرآیند انجام شده در کل سیستم مربوط به رزین سختیگیر می باشد یعنی نقش اصلی در این سیستم تصفیه را رزین انجام می دهد.

در مورد رزین در قسمت رزین سختیگیر به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.

اما در اینجا به طور خلاصه عملکرد رزین در سختیگیر رزینی را تشریح می کنیم. ( باری مطالعه بیشتر درباره مخزن استیل

سختی گیر فلزی - سازه مخزن

رزین در این سیستم ها نقش همان ممبران در سیستم آب شیرین کن و الیاف در سیستم های جامبو را ایفا می کند. منتها این رزین ها در داخل دستگاه سختی گیر وظیفه شناسایی یون های کاتیون موجود در آب مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و… و جابجایی این کاتیون ها با  سایر املاح موجود در آب  را دارند. برای شفاف تر شدن موضوع می توان گفت یون کلسیم موجود در آب با یون سدیم موجود در رزین تعویض می شود . یا مثلا  سدیم را به پتاسیوم تعویض می نماسد.

بنابر این سیستم سختیگیرِ ما که بر مبنای تبادل یونی فعالیت می کند توانست یون های سنگین موجود در آب را با یون های سبک رزین مان تعوض کند و سبب گردد که آب خروجی دارای املاح سنگین مذکور نباشد و ما با ورود یک آب سخت به سیستم ، یک خروجی آب نرم تحویل بگیریم و این یعنی فرآیند سختی گیر رزینی. ( برای مطالعه بیشتر درباره مخزن فایبرگلاس

تنها نکته باقی مانده از این مطلب درجه سختی آب، واحد سنجش آن و تقسیم بندی آب ها بر اسساس میزان سختی می باشد که به آن می پردازیم.

سختی آب  توسط پارامتری به نام ” سختی کل آب یا Total Hardness  ” سنجیده می شود. در برگه های آزمایش آب این پارامتر معمولا با عنوان TH مشخص می شود که شما باید بدنبال آن در برگه آز مایش بگردید.

واحد سنجش میزان سختی در آب همانند بسیاری از جامدات محلول در آب  با عبارت P.P.m  مشخص می شود که معنای آن یک قست در یک میلیون است.

سختی-گیر-فلزی-دستی- سازه مخزن
سختی‌گیر فلزی دستی- سازه مخزن

انواع دستگاه سختی گیرِ تصفیه آب

انواع سختی‌گیر را در ابتدا بر اساس نحوه کار تقسیم بندی می کنیم

  1. سختی گیر رزینی
  2. سختیگیر فلزی
  3. سختی گیر فایبرگلاس
  4. سختیگیر آب
  5. سختی گیر خانگی
  6. سختیگیر اتوماتیک
  7.  مغناطیسی
  8.  الکتریکی
  9.  الکترومغناطیسی

عمده محصول تولیدی ما در گروه سازه مخزن، سختیگیر رزینی می باشد. این انتخاب هم بر اساس عملکرد بسیار عالی دستگاه با  بازده بالای ۹۵ درصد و هم به علت تولید آن در داخل کارگاه سازه مخزن و مبانی تولید داخلی در کشور می باشد. ( برای مطالعه بیشتر درباره دیونایزر

سختی گیر رزینی

انواع سختی گیر رزینی را می توان عمدتا بر اساس جنس بدنه مخزن  و نوع شیر چند راهه آن بررسی نمود.

انواع سختی گیرِ حسب جنس بدنه مخزن

  •  فلزی
  •  فایبرگلاس

سختی گیرِ دوبلکس

سختی گیر رزینی دستگاهی است که با استفاده از رزین ها کاتیونی املاح آب را جدا می کند. همانطور که می دانید وقتی املاح جذب رزین می شوند رزین باید شستشو شود.هر سختی گیر رزینی در طول شبانه روز نیاز به زمانی دارد که عملیات احیای رزین در این زمان انجام شود.برای احیای رزین داخل سختی گیر مرحله ای به نام شستشوی معکوس یا بکواش وجود دارد. بکواش در سختیگیرها بوسیله محلول آب و نمک انجام می شود.در شرکت هایی که آب به صورت ۲۴ ساعته مورد نیاز است یک سختی‌گیر نمی تواند به تنهایی جوابگو باشد و به همین دلیل باید از دو سختی گیر استفاده کرد یکی به صورت آنلاین و دیگری استندبای یا رزرو. وقتی نیاز به استفاده دائم از سختی گیر احساس می شود سختی‌گیر دوبلکس بهترین گزینه است. اما شاید سوال کنید سختی‌گیر دوبلکس چیست و از چه متریالی ساخته می شود؟ سختی گیر دوبلکس در واقع از دو مخزن کاملا مجزا تشکیل می شود.این مخزن های سختیگیر می تواند از جنس فلزی یا فایبرگلاس باشند. در داخل هر دو سختی‌گیر رزین و سیلیس پر می شود .یکی از مخزن ها در مدار قرار می گیرد و دیگری به صورت استند بای کار می کند.در زمانی که سختی‌گیر اولی بکواش می کند سختی گیر دوم وارد مدار می شود و بدین صورت سیستم همیشه بدون اختلال و وقفه کار می کند. ( برای مطالعه بیشتر درباره ماینرباکس

طریقه نصب سختی گیر دوبلکس

نصب سختی گیر دوبلکس با سختیگیرهای معمولی مقداری متفاوت است.در این حالت هر دو ورودی سختیگیر لوله کشی می شود و هر کدام دارای شیر جداگانه می باشد.وقتی هر کدام از سختیگیرها نیاز به احیا داشته باشد، شیر ورودی سختیگیر بسته می شود و شیر مخزن بعدی سختیگیر باز شده و آنلاین می شود. ( برای مطالعه بیشتر درباره سختی گیر

سختی گیر دوبلکس-سازه مخزن
سختی گیر دوبلکس-سازه مخزن

ساختار دستگاه سختی گیر رزینی آب

درون سختی گیر سیلیس و رزین های تبادل یونی قرار دارد و ساختار آن شامل مسیر ورودی، مسیر خروجی، مسیر آب نمک، مسیر تخلیه شستشو، مسیر احیا و بک واش است. دو دریچه یکی بالای سختیگیر و دیگری در پایین آن دسترسی به درون سختی گیر رزینی را ممکن می کند.

منبع نمک در کنار سختیگیر قرار دارد که در واقع وظیفه ی آن احیای سختیگیر می باشد. در قسمت بالایی منبع اصلی سختیگیر، یک گیج قرار دارد که وظیفه ی محاسبه افت فشار در سختیگیر را بر عهده دارد.

بزرگترین شیر سختی گیر شیر سلویید ولو نامیده می شود که مسیر آب در لوله های سختی گیر را تغییر می دهد. دیگر شیر های سختیگیر عبارتند از شیر هوا گیری، شیر ورودی، شیر خروجی، شیر خط نمک، شیر تخلیه در مسیر بک واش و شیر تخلیه شستشو.

شیر هواگیری: شیر کوچکی می باشد که در بالای سختیگیر قرار میگیرد.

شیر ورودی: در مسیر ورودی سختیگیر قرار دارد.

شیر خروجی: بر روی لوله ی مسیر خروجی نصب شده است.

شیر خط نمک: بر روی لوله ی مسیر آب نمک قرار دارد.

شیر تخلیه: بر روی لوله ی مسیر بک واش قرار میگیرد.

شیر تخلیه شستشو: بر روی لوله ی مسیر تخلیه شستشو قرار دارد.

سختی گیر دوبلکس-سازه مخزن
سختی گیر دوبلکس-سازه مخزن

سختی گیر فلزی

سختی گیر فلزی پر کاربرد ترین نوع سختی گیر رزینی می باشد که در اغلب پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که از نام آن پیداست جنس بدنه این سختی گیر از فلز می باشد.

سختیگیرهای فلزی عموما در دو نوع اصلی زیر تولید و عرضه می گردد:

  • سختی گیر فلزی با بدنه فولادی و رنگ آمیزی اپوکسی

این نوع سختی گیر از ورق فولادی نرمه ی ST-37  تولید می شود. پس از ساخت و اتمام جوشکاری عدسی ها و ورودی و خروجی مخزن به کارگاه سند پلاست ارسال می گردد. پس از رسیدن به سطح مورد نظر در سندپلاست، داخل مخزن ۳ لایه رنگ اپوکسی با ضخامت مورد درخواست کارفرما طراح یا خریدار رنگ آمیزی می گردد. سطح خارجی مخزن نیز با یک لایه رنگ روغنی آنتی یو وی پوشانده می شود.

  • سختی گیر فلزی با بدنه گالوانیزه

سختی گیر های فلزی ساخته شده از ورق فولادی با روکش گالوانیزه گرم نیز به تازگی مورد توجه طراحان و خریداران قرار گرفته که دیگر نیازی به انجام رنگ آمیزی اپوکسی ندارد. در کارگاه سازه مخزن پس از اتمام مراحل جوشکاری ، کلیه خطوط جوش جهت دوام بیشتر و جلوگیری از پوسیدگی حفره ای اپوکسی می گردد.

در سختیگیرهای فلزی هر دو نوع شیر اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد. شیر های نیمه اتوماتیک در  سختی گیر فلزی با عنوان شیر سولو ولو نامیده می شود. ضمنا در هر دو حالت شیر چند راهه بروی سایدکانکتور نصب خواهد شد.

در سختی گیر های فلزی وجود دو عدد دریچه بازدید الزامی است. در ظرفیت های بزرگ سختی گیر دریچه بالا بهتر است بصورت نفر رو با حداقل قطر ۴۰ سانتی متر در نظر گرفته شود.

گروه سازه مخزن در کارگاه خود آمادگی تولید سختیگیرهای فلزی طبق درخواست خریدار با بهترین کیفیت و ساخت طبق استاندارد های لازم را دارا می باشد.

سختی گیر فایبرگلاس

متریال کامپوزیتی فایبرگلاس یکی از مواد اولیه جدید برای تولید مخازن تحت فشار می باشد که بسیار کاربردی و مقرون بصرفه می باشند. ( برای مطالعه بیشتر درباره مخزن پلی اتیلن

سختی گیر-سازه مخزن
سختی گیر فایبرگلاس اتوماتیک – سازه مخزن

بدنه این دسته از سختی گیرها از الیاف FRP یا همان کامپوزیت فایبرگلاس می باشد که در برابر شرایط جوی پایداری بسیار بالایی داشته و مسئله اکسیداسیون فلز به کل در آن رفع گردیده است. این مقاطع قابلیت تحمل فشار تا ۷ بار را داشته که بدین وسیله بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

مقاطع فایبرگلاس برای مخازن تحت فشار عموما بصورت وارداتی در دسترس می باشند که شرکت مهندسی سازه مخزن اقدام به واردات سایز های مختلف این مقاطع نموده و در انبار موجود نموده است.

در حال حاضر برند های همچون Hydrotec  و Canature در انبار موجود می باشد.

توجه به این نکته ضروری است که با توجه به وارداتی بودن مقاطع و نبود تکنولوژی تولید frp در داخل کشور امکان تغییر در ابعاد و مشخصات این سختیگیرها میسر نمی باشد.

شیرآلات مورد استفاده در سختیگیرهای فایبرگلاس همانند فلزی در هر دو حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در دسترس می باشند. شیر چند راهه سختی گیر در این نوع رسوبگیر هم بر روی کلگی و هم بروی ساید کانکتور قابل نصب می باشد.

سختیگیرهای فایبرگلاس از ظرفیت ۳۰ هزار گرین با ۲۵ لیتر رزین تا ظرفیت ۲میلیون گرین (۲۰۰۰ کیلو گرین) با ۱۷۵۰ لیتر رزین با تحویل فوری (کمتر از ۲ ساعت) عرضه می گردد.

سختی گیر فایبرگلاس اتوماتیک-سازه مخزن
سختی گیر فایبرگلاس اتوماتیک – سازه مخزن

انواع سختی گیر رزینی بر اساس ظرفیت

گونه های مختلف سختی گیر رزینی با ظرفیت های متفاوت برای استفاده در صنایع گوناگون تولید می شوند. سختی گیر رزینی ۴۰۰ کیلو گرین یکی از سختیگیر های نیمه صنعتی تولید گروه صنعتی سازه مخزن می باشد که توانایی تصفیه حداکثر ۲۲۰۰ لیتر آب در ساعت با سختی منظقه ۵۰۰ پی پی ام را دارا می باشد. همچنین از انواع سختیگیرها، سختی گیر رزینی ۵۰۰ کیلو گرین را می توان نام برد که یکی از سختی گیر های نیمه سنگین تولید گروه صنعتی سازه مخزن می باشد که توانایی تصفیه حداکثر ۳۰۰۰  لیتر آب در ساعت با سختی منظقه ۴۵۰ پی پی ام را دارا می باشد. نوع بعدی سختیگیر رزینی، سختی گیر رزینی ۸۰۰ کیلو گرین می باشد که به عنوان تصفیه کننده صنعتی برای مصارف صنعتی همچون کارخانجات تولید فولاد، دستگاه های برج خنک کننده، چیلر های حرارتی، دیگ بخار سنگین ، بویلر آبگرم صنعتی و … مورد استفاده قرار می گیرد. بدنه سختیگیر رزینی سازه مخزن در دو متریال فلزی و فایبرگلاس با بهترین مواد اولیه موجود در کشور تهیه و تولید می گردد. 

سختی گیر ۴۰۰ کیلو گرین با بدنه فلزی
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۸۰

سانتی متر

۱۵۰

سانتی متر

۷۵۰

لیتر

۱ , ½

اینچ

۱ , ½

اینچ

دستی

/

اتوماتیک

۳۷۵

لیتر

۸۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۵۰۰ لیتری

سختی گیر ۴۰۰ کیلو گرین با بدنه فایبرگلاس ۲۴۷۲
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۶۱

سانتی متر

۱۸۳

سانتی متر

۵۰۰

لیتر

۱

اینچ

۱

اینچ

نیمه اتوماتیک /

اتوماتیک

۳۵۰

لیتر

۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۵۰۰ لیتری

سختی گیر فلزی ۵۰۰ کیلو گرین
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۸۰

سانتی متر

۱۸۰

سانتی متر

۹۰۰

لیتر

۱ , ½

اینچ

۱ , ½

اینچ

دستی

/

اتوماتیک

۴۷۵

لیتر

۸۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۵۰۰ لیتری

سختی گیر ۵۰۰ کیلو گرین با بدنه فایبرگلاس ۳۰۷۲
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۷۶.۲

سانتی متر

۱۸۳

سانتی متر

۶۴۰

لیتر

۲

اینچ

۲

اینچ

نیمه اتوماتیک /

اتوماتیک

۴۵۰

لیتر

۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۵۰۰ لیتری

سختی گیر فولادی ۸۰۰ کیلو گرین
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۱۰۰

سانتی متر

۱۸۰

سانتی متر

۱۴۰۰

لیتر

۲

اینچ

۲

اینچ

دستی

/

اتوماتیک

۷۷۵

لیتر

۱۴۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۱۰۰۰ لیتری

سختی گیر ۸۰۰ کیلو گرین با بدنه فایبرگلاس ۳۶۷۲
قطر مخزن ارتفاع خالص مخزن ظرفیت مخزن سایز لوله کشی سایز شیر چند راهه نوع شیر چند راهه مقدار رزین مقدار سیلیس تانک نمک
۹۱.۵

سانتی متر

۱۸۳

سانتی متر

۸۰۰

لیتر

۲

اینچ

۲

اینچ

نیمه اتوماتیک /

اتوماتیک

۷۲۵

لیتر

۰

کیلوگرم

پلی اتیلنی

۱۰۰۰ لیتری

سختی گیر آب خانگی

وجود آب سخت مضراتی برای بدن انسان دارد که این عوارض بر هیچ کسی پوشیده نیست. آب نرم تولیدی از واحدهای سختی گیر آب خانگی برای مصارف شرب نیز دارای مضراتی است.

سختی گیر تولیدی زادآب برای واحد مسکونی تحت طراحی خاصی صورت می گیرد که بر این اساس سختی آب خروجی از سختی گیر حداقل ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر باشد.قیمت خرید فیلتر سختی‌گیر آب خانگی شرکت زادآب و دریافت مشاوره از کارشناسان توسط شماره تلفن درج شده در سایت مقدور می باشد.

سختی گیرِ آب

آب های مورد مصرف در صنایع، منابع کشاورزی و حتی آب های شهری دارای مقادیر قابل توجه املاح همچون کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و … می باشند که این عوامل پارامتری بنام سختی آب را تشکیل می دهند. کاتیون های فوق اگرچه بخودی خود املاح مفیدی هستند و گاها برای بدن انسان ضروری، اما تجمیع آنها در کنار هم سبب ایجاد بلاک های کربناتی که از آن به سختی کل آب یاد می شود می گردند و در اینجا سبب بروز خسارات ناخواسته به سیستم های تاسیساتی ما خواهند شد.

سختی گیر اتوماتیک

انواع سختی گیر حسب نوع شیرآلات

  •  رزینی نیمه اتوماتیک
  •  رزینی تمام اتوماتیک

در ادامه تقسیم بندی های فوق را به تفصیل برایتان شرح خواهیم داد.

سختی-گیر-فایبرگلاس-اتوماتیک-دوبلکس
سختی گیر فایبرگلاس اتوماتیک دوبلکس – سازه مخزن

تفاوت سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک و تمام اتومایتک

اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن یک دستگاه سختی گیر را نوع شیر کنترلی نصب شده بروی سختیگیر تعیین می نماید. بطور کلی سه نوع شیر کنترلی به شرح زیر برای سختیگیرها استفاده می شود:

  1. شیر چند راهه سختی گیر تمام اتوماتیک
  2. شیر کنترلی سختی گیر نیمه اتوماتیک
  3. شیرسولو ولو Solo Valve یا شیر دستی برای سختیگیر رزینی

بر روی سختی گیرهای فلزی شیر سولو ولو و شیر تمام اتوماتیک قابل نصب می باشد و بر روی سختی گیرهای فایبرگلاس شیر کنترلی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک نصب می گردد.

هنگام خرید چه نوع شیر کنترلی انتخاب نماییم؟

پاسخ این پرسش به نوع مصرف و محل استفاده سختیگیر رزینی وابسته می باشد. برای مثال هنگامی که دستگاه نرم کننده آب برای یک کارگاه یا کارخانه صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد که امکان حضور مرتب اپراتور دستگاه فراهم می باشد میتوان از شیر های نیمه اتوماتیک و یا شیر دستی براحتی استفاده نمود و بدین ترتیب قیمت دستگاه نرم کننده آب را اقتصادی تر نمود.
اما در شرایطی که امکان حضور اپراتور برای پروسه های بکواش و … سختیگیر فراهم نمی باشد ( برای مثال در مصارف خانگی و …) بهتر است از شیر تمام اتوماتیک برای سختی گیر بهره جست.
مزیت اصلی شیر تمام اتومات سختی گیر: علاوه بر سهولت در استفاده و عدم نیاز به حضور مداوم اپراتور، به علت آنتایم بودن عملیات بکواش بصورت مداوم، سبب افزایش عمر مفید رزین های مصرفی و بالا بودن راندمان دستگاه خواهد شد.

شیر تمام اتوماتیک سختی گیر رزینی
شیر تمام اتوماتیک سختی گیر رزینی

قیمت سختی گیر

برای تعیین قیمت سختی گیر، باید از مهمترین پارامتر که ظرفیت مورد نیاز است آگاهی داشت. زیرا این قیمت وابسته به ظرفیت دستگاه حذف سختی است. مواردی که در قیمت نهایی موثر هستند عبارتند از: جنس بدنه، فشار کاری، ضخامت بدنه، استیل یا گالوانیزه بودن بدنه فلزی، اتوماتیک یا غیر اتوماتیک بودن شیرها، تعداد دفعاتی که در روز سیستم بکواش می گردد و نوع رزین مورد استفاده درون سیستم تصفیه آب. بر اساس قیمت تعیین شده کارفرمایان می توانند برای رها شدن از هر گونه آهک و گچ درون لوله ها، چیلر برج های خنک کننده و کلیه ی تاسیسات موتورخانه، نسبت به نصب یک دستگاه نرم کننده آب اقدام کنند.

ساخت سختی گیر در کرج

گروه صنعتی سازه مخزن، طراح و تولید کننده ی انواع دستگاه نرم کننده آب در گرید ها و کاربری های گوناگون است. با توجه به این موضوع که کارخانه ی این گروه صنعتی در استان البرز واقع شده است، ساخت سختی گیر در کرج توسط گروه سازه مخزن انجام می شود. با این حال خدمات تولیدی مخازن صنعتی این گروه، مختص به کرج و استان البرز نبوده و در سرتاسر ایران انجام می شود. کافی است جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.


مزایای استفاده از سختی گیر

  • آب نرم شده باعث می شود صابون ها و مواد شوینده به طور موثرتری کار کنند.
  • استفاده از سختیگیر باعت می گردد از وجود لکه های سفید رنگ روی شیرآلات یا سینک ظرف شویی جلوگیری شود.
  • جلوگیری از رسوب درون تجهیزات موتورخانه (منبع انبساط، منبع کویل دار، منبع دوجداره) و بالا رفتن راندمان
  • جلوگیری از افت فشار درون لوله های فلزی
  • جلوگیری از رسوب درون مبدل های پوسته و لوله یا مبدل های صفحه ای برای راندمان بالا در انتقال حرارت

نقاط ضعف سختی گیر

  • خطرات سلامتی کوچک اما قابل توجه برای افراد رژیم های کم سدیم، فرآیند تبادل یونی تقریبا ۵.۷ میلی گرم در هر کوارتت آب اضافه می کند.
  • تقریبا کلسیم و منیزیم را از آب خارج می کند، که برای برخی از افراد ممکن است به جایگزینی این عناصر لازم به مکمل های غذایی نیاز داشته باشند.
  • هزینه های تعمیر و نگهداری مداوم. نمک باید به صورت دوره ای به مخزن آب نمک اضافه شود و دستگاه به طور دوره ای نیاز به سرویس دهی دارد.
  • این فرآیند آب شور را وارد سیستم فاضلاب می کند و مشکلات بالقوه زیست محیطی را ایجاد می کند.
  • آب نرم شده حاوی مقدار کمی سدیم است که می تواند باعث ایجاد مشکل در سیستم های سپتی شود.

[/vc_column_text][vc_column_text]

سختی گیر فلزی

سختی گیر فلزی دستگاهی است که با اعمال فشار بالا و عبور آب سخت و دارای املاح از روی رزین، به تصفیه آب و از بین بردن آهک یا سفیدک کمک می کند. برای طراحی و ساخت سختی گیر های آب، اندازه گیری دبی آب در حال گردش، سختی کل آب منطقه و مدت زمان بکواش رسوب گیر ضروری است. سختی گیر فلزی با استفاده از ورق ST37 با ضخامت های مختلف ساخته می شود. امروزه، به دلیل مشکلات ناشی از خوردگی در بدنه ها، این نوع رسوب گیر ها جای خود را به مدل های FRP داده اند. با این حال، برای ظرفیت های بالا تر از ۵۰۰ کیلوگرم، ساخت سختی‌ گیر با مخزن FRP امکان‌ پذیر نیست. در ساخت سختی‌ گیر فلزی، موارد چون محاسبه ضخامت ورق مورد نیاز برای تحمل ۱۰ بار فشار اتمسفری در داخل مخزن (هنگام عملکرد و نه آزمون)، رنگ‌ آمیزی کامل فلز مورد استفاده در ساخت مخزن با سه لایه رنگ اپوکسی و جوشکاری کامل کف و سقف مخزن فلزی رسوب‌ گیر از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار هستند.

سختیگیر رزینی فلزی

سختی گیر رزینی فلزی یکی از انواع دستگاه های سختیگیر می باشد که با رعایت استاندارد ASME و با استفاده از آهن ST-37 فولاد مبارکه ساخته می شوند. جوشکاری داخل و بیرون مخزن به صورت استاندارد انجام می شود و همچنین به منظور رنگ آمیزی این دستگاه ها از روش رنگ آمیزی اپوکسی استفاده می شود. این سختی گیر ها دارای دریچه های مختلف هستند که ابعاد آن ها بر اساس دستگاه و سفارش مشتری تعیین می شود. به علاوه از رزین های تبادل یونی (رزین کاتیونی و آنیونی) اصلی همراه با دو سال گارانتی و پنج سال خدمات پس از فروش استفاده می شود. رزین های مصرفی با مارک “رزین پرولایت” (Purolite) بیشتر در بازار عرضه می شوند. همچنین، از سیلیس پگماتیتی ممتاز استخراج شده از معادن همدان و نمک صدفی با درجه خلوص بالا استفاده می شود.

سختی-گیر-فلزی
سختی گیر فلزی با ورق ST37 با ضخامتهای مختلف ساخته میشود. این نوع رسوب گیر بدلیل مشکلات ناضی از خوردگی ها در بدنها امروزه جای خود را به مدلهای FRP داده است

سختی گیر طرح FRP

سختی گیر های طرح FRP از نوع فلزی ساخته می شوند و از جنس آهن سفید یا فولاد مبارکه تهیه می شوند. طراحی این سختی گیر ها به گونه ای می باشد که مانند سختی گیر های FRP قابل مونتاژ هستند و امکان نصب شیر سختی گیر FRP را دارند. این سختی گیر ها دارای ضمانت و خدمات پس از فروش می باشند و مزایای بیشتری نسبت به FRP دارند. به عنوان نمونه، تحمل فشار بیشتر به دلیل استفاده از ورق های ضخیم و مقاوم در برابر نور خورشید، و همچنین قیمت مناسب نسبت به سختی گیر های رزینی FRP. در ابعاد بزرگ، سختی گیر فلزی تفاوت چندانی با سختی گیر های رزینی FRP از نظر قیمت ندارند. در صورت استفاده در مصارف بهداشتی و صنایع غذایی، سختی‌ گیر های رزینی از رنگ های خوراکی و رزین های فود گرید استفاده می کنند که برای سلامتی انسان مناسب هستند.

مهم ترین ویژگی دستگاه سختیگیر فلزی

از جمله ویژگی های بارز و مهم در دستگاه های سختی گیر فلزی، دوام بالایی دستگاه سختی گیر فلزی در برابر سرما و گرما، تابش نور خورشید، و قابلیت استفاده در صنایع غذایی به دلیل بهداشتی بودن آن ها است. در مقابل، سختی گیر های FRP در مقایسه با این دستگاه های فلزی ویژگی های کمتری در این زمینه دارند. بنابراین، قبل از خرید و نصب این نوع دستگاه ها، توصیه می شود با کارشناسان متخصص در این حوزه مشورت کرده و پس از دریافت مشاوره کارشناسی و اطمینان حاصل نمودن، تصمیم گیری صحیح را درباره نوع و ابعاد مناسب سختیگیر های رزینی انجام داد. با توجه به گستردگی مصارف سختیگیر های رزینی در این حوزه، ضروری است قبل از خرید، از انتخاب صحیح دستگاه سختیگیر فلزی رزینی اطمینان حاصل کنیم تا به این نحو مناسب ترین و بهترین دستگاه سختیگیر فلزی را تهیه نمائید.

جنس ورق سختی گیر فلزی

جنس ورق دستگاه های سختیگیر فلزی عمدتاً از آهن فولاد مبارکه نوع ST37 تهیه می شود. با این حال، شرکت سختیگیر رزینی فلزی از آهن سفید یا گالوانیزه استفاده می‌ کند. برای مصارف خوراکی و صنایع غذایی، سختی‌ گیر فلزی از جنس استنلس استیل SS304 نیز موجود است. استیل به دلیل خصوصیات بهداشتی خود در صنایع مختلفی استفاده می شوند و معمولا مصارفی مانند تولید غذا، دارو و آزمایشگاه‌ ها، مورد استفاده قرار می‌ گیرد. با این حال، در محیط‌ های بسته به دلیل هزینه‌ بر بودن، می‌ توان از سختی‌ گیر های FRP نیز استفاده کرد. از این لازم است در زمان خرید دستگاه سختی گیر فلزی نوع مصرف، محلی که می خواهید در آن جا دستگاه را قرار دهید و موارد اینچنینی را در نظر بگیرید و یا با متخصصین این حوزه مشورت کنید تا مناسب ترین دستگاه را به شما معرفی کنند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”سوالات متداول سختی گیر” font_container=”tag:h5|font_size:24|text_align:right|color:%234e4010″][vc_toggle title=”انواع سختی گیر رزینی چیست؟”]بر حسب جنس بدنه مخزن می توان از فلزی و فایبر گلاس نام برد. بر حسب نوع شیرآلات می توان از رزینی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک نام برد.[/vc_toggle][vc_toggle title=”سختی گیر آب چه کاربردی دارد؟”]آب های مورد مصرف در صنایع، منابع کشاورزی دارای مقادیر قابل توجه املاح همچون کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و … می باشند که این عوامل پارامتری بنام سختی آب را تشکیل می دهند. کاتیون های فوق اگرچه بخودی خود املاح مفیدی هستند اما تجمیع آنها در کنار هم سبب ایجاد بلاک های کربناتی که از آن به سختی کل آب یاد می شود می گردند. کاربرد سختی گیر آّب در از بین بردن این املاح است.[/vc_toggle][vc_toggle title=”قیمت سختی گیر چگونه تعیین می شود؟”]برای تعیین قیمت سختی گیر، باید از مهمترین پارامتر که ظرفیت مورد نیاز است آگاهی داشت. زیرا این قیمت وابسته به ظرفیت دستگاه حذف سختی است. مواردی که در قیمت نهایی موثر هستند عبارتند از: جنس بدنه، فشار کاری، ضخامت بدنه، استیل یا گالوانیزه بودن بدنه فلزی، اتوماتیک یا غیر اتوماتیک بودن شیرها، تعداد دفعاتی که در روز سیستم بکواش می گردد و نوع رزین مورد استفاده درون سیستم تصفیه آب.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

۴ نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.