مخزن گالوانیزه
مخزن گالوانیزه به عنوان یکی از مخازن مهم در ذخیره سازی و نگهداری مواد و محصولات صنعتی مورد توجه است. مخازن فلزی به دلیل ماهیت سخت فلز مخصوصا فلزاتی مثل آهن صنعتی تر بوده و دامنه ی استفاده ی گسترده تری دارند. البته ناگفته نماند که آهن به دلیل واکنش پذیری و خاصیت زنگ پذیری که دارد چالش های خاص خود را برای کسانی که کار با آن را انتخاب می کنند به همراه دارد. امروزه برای ذخیره سازی آب در کارخانجات، کارگاه ها، برج ها و حتی منازل مسکونی کوچک از مخازن فلزی استفاده می شود و بهترین گزینه نیز مخزن گالوانیزه می باشد.
اما چرا این مخزن همواره در میان خریداران از محبوبیت ویژه ای برخوردار بوده است؟ گالوانیزه در واقع از ورق فولادی که سطح آن توسط فلز روی پوشانده شده است ساخته می شود و به همین دلیل قیمت بسیار پایینی دارد از طرفی این مخزن بسیار مستحکم بوده و در برابر ضربات شدید و برخورد با اجسام تیز مقاومت بسیار خوبی دارد همچنین مزیت دیگری که مخزن گالوانیزه نسبت به سایر مخازن فولادی دیگر دارد زنگ ناپذیری آن می باشد. البته ما به طور کامل در ادامه مطلب به مزایا و معایب این مخزن اشاره خواهیم نمود.
فهرست مطالب
پادکست صوتی مخزن گالوانیزه
بهترین نوع متریال برای مخازن آب استنلس استیل ۳۰۴ می باشد زیرا همانطور که می دانید استیل ۳۰۴ گریدی از استیل است که برای استفاده در صنایع غذایی کاربرد دارد ولی این نکته را هم باید در نظر گرفت که مخازن آب در کارخانجات و نقاط صنعتی در حجم های بسیار بزرگ ساخته می شود و به دلیل قیمت بالای مخزن استیل هزینه تمام شده ی بسیار بالایی را برای خریدار در بر خواهد داشت. از طرفی در حجم های کوچک که برای منازل مسکونی مورد نیاز است همچنان هزینه بالا خواهد بود و تهیه یک مخزن استیل برای یک منزل مسکونی به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد ولی با استفاده از مخزن گالوانیزه دیگر نیازی به صرف هزینه های گزاف برای تهیه یک مخزن نداریم. مخزن گالوانیزه برای ذخیره سازی آب شرب بسیار مناسب می باشد زیرا با پوششی که از فلز روی بر روی خود دارد هیچگونه زنگ زدگی در داخل مخزن ایجاد نمی شود و زنگابی وارد آب نمی شود. البته فقط برای آب شرب استفاده نمی شود و برای نگهداری انواع آب های صنعتی و آب باران و انواع مواد نفتی غیر خورنده نیز کاربرد دارد. دامنه ی استفاده از مخزن گالوانیزه بسیار گسترده است و تقریبا در تمامی مواردی که می توان از ورق های فولادی مانند (ST37 ،ST52) از ورق های گالوانیزه گرم یا (HOT GALVANIZED) نیز می توان استفاده نمود.
کاربرد مخزن گالوانیزه
مخزن گالوانیزه نمونه های مورد استفاده برای نگه داری مایعات مختلف می باشد با این حال با گذشت زمان همچنان پرکاربردترین بین مخازن دیگر است این مخزن روشی مقرون به صرفه برای ذخیره مایعات هستند از مخازن گالوانیزه در بسیاری از موارد جهت نگهداری و ذخیره آب شرب و غیر شرب از جمله نفت و گاز، آب آتش نشانی، مایعات صنعتی، آب آشامیدنی و فاضلاب در ساختمان های مسکونی، تجاری و کارگاه ها تولید، کارخانجات و … استفاده می شوند. این مخازن با توجه به درخواست مشتری و محل قرارگیری مخزن گالوانیزه ذخیره آب را میتوان در ابعاد و اشکال هندسی مختلف به صورت افقی، عمودی، مکعبی، استوانه ای و… ساخته شود. در مجموعه سازه مخزن میتوانید سفارش خود را با طرح های خاص و مد نظر خود ثبت کنید.
همان طور که گفته شد مخازن گالوانیزه در کارهای صنعتی و غیر صنعتی بسیار پرکاربرد هستند از ویژگی های این مخازن میتوان به مقاومت بالا در برابر نور خورشید، مقاومت بالا در برابر ترک، مقاوم در برابر ضربه و شکست، مقاوم در برابر حرارت و … می توان اشاره کرد و تفاوت ویژه این مخازن در این ویژگی ها نسبت به مخازن دیگر است میتوان به مزایای چون اجرای سریع، فونداسیون ساده، قابلیت جابجایی، مقاوم به خوردگی، عدم ایجاد جلبک و لجن، تمیزکاری آسان و سهولت تعمیرات اشاره کرد که این مزایا از مهمترین دلایل پرکاربردی این مخازن است. از جمله موارد کاربرد انواع مخزن فلزی و مشخصاَ مخزن گالوانیزه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- ذخیره سازی و حمل مواد قلیایی، شیمیایی و سیالات بازی و اسیدی
- برج ها، مجتمع های مسکونی و حتی تک واحدهای مسکونی
- ادارات، پاساژهای تجاری و بازارها
- کارگاههای تولیدی و کارخانجات صنعتی
- مراکز آتش نشانی (بدلیل مقاومت مدلهای مخزن پنلی یا پیش ساخته در برابر حریق و آتش)
- نگهداری استاندارد آب آشامیدنی توسط مخزن گالوانیزه آب (آب شرب)
- جمع آوری و ذخیره آب های سطحی و آب باران برای مصارف غیرشرب و صنعتی
- بازوی کمکی برای امور کاشت و پرورش نهال های گلخانه ای
- صنایع غذایی، آزمایشگاه های تولید دارو و شرکت های تولید اقلام بهداشتی – آرایشی
- ذخیره و انتقال سیالات فسیلی و مواد غیرخورندهی نفتی؛ بوسیلهی مخزن فلزی ورق سفید
- کاربری های پرورش ماهی و آبزیان
- تانکرهای متصل شونده به سیستم های آبیاری قطره ای کشاورزی و گلخانه
- مناسب برای مناطقی که دارای ویژگی های اقلیمی سختی (مانند بادهای شدید و طوفان های دائمی) هستند.
- نگهداری و حمل و نقل پساب های صنعتی و شهری
معایب مخزن گالوانیزه
مخزن گالوانیزه فلزی در مقایسه با نوع پلاستیکی از قیمت بیشتری برخوردار است. همین امر باعث شده که خیلی از افراد به مدل فلزی تمایل کمتری داشته باشند. یکی دیگر از از معایب مخزن گالوانیزه حمل و نقل آن است که با توجه به ظرفیت و حجم آن جابهجایی سختی دارد. از دیگر مشکلاتی که در این جا به آن میشود اشاره کرد، نگهداری این مخزن است زیرا با توجه به حجم زیادی که دارد نگهداری آن سخت است.
تولید مخزن گالوانیزه
در ساخت مخزنگالوانیزه چیزهای مهم زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه داشت، اولین نکتۀ مهم در این باره نوع درخواست مشتری است که باید با توجه به نیاز و درخواست مشتری ساخته شود. نکتۀ دوم در ساخت مخزن گالوانیزه که باید به آن توجه داشت ظرفیت هر یک از مخزنها است که در تولید آن نقش بسزایی دارد.
تولید مخزن گالوانیزه معمولا به صورت جوشی می باشد زیرا جوش دارای استحکام بالایی است و در برابر خمش و ضربه مقاومت بالایی دارد. البته برخی مخازن گالوانیزه مکعبی که برای نگهداری آب استفاده می شود بدون جوش تولید می شوند و با استفاده از پیچ و عایق های آب بندی مونتاز می شوند این مدل از مخزن های گالوانیزه که از نمونه مخزن آب فایبر گلاسی الگو گرفته اند به مخزن آب چینی نیز معروف هستند. ولی همانطور که می دانید استفاده از آن به عنوان مخزن آب قسمتی جزئی از مصارف این نوع مخزن ها است. در تولید مخزن گالوانیزه معمولا از روش جوش برق و الکترود استفاده می شود مگر در مواردی که مخزن برای کاربری خاص استفاده شود که در آن صورت نیز طراح در نقشه نوع جوشکاری را ذکر خواهد کرد.
در مواردی که مخزن برای فعالیتی خاص ساخته می شود معمولا از جوش CO2 استفاده می شود. در تولید مخزن گالوانیزه دو جداره در واقع ما با دو مسئله روبرو هستیم یکی فشار بین دوجداره مخزن و دیگری فشار داخل مخزن اصلی است زیرا در مخزن های دو جداره معمولا بین دو جداره آب بسیار داغ یا بخار وجود دارد و محاسبات فشار در این مخازن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از مخازن گالوانیزه دو جداره معمولا به عنوان آبگرمکن صنعتی استفاده می کنند و فشار کاری که برای طراحی و تولید آن در نظر گرفته می شود ۵ بار است. تولید مخزن گالوانیزه ساده در ظرفیت های پرمصرف مانند (۱۰۰۰ ،۲۰۰۰، ۲۵۰۰) معمولا در کارخانه ها به صورت روتین و ابعاد و اندازه استاندارد انجام می شود و تقریبا تمامی کارخانجات معتبر تولید کننده مخزن این ظرفیت ها را به صورت آماده در شرکت خود دارند.
معمولا مخازن آب بصورت استوانه ایی و خوابیده تولید می شود مگر در مواردی که جایگذاری مخزن برای محلی خاص مانند زیر پله، داخل انباری و … در نظر گرفته شده باشد. لازم به ذکر است در تمامی روز های سال مخازن گالوانیزه با ظرفیت های روتین به صورت از پیش ساخته با بالاترین کیفیت ممکن در انبار کارخانه گروه صنعتی سازه مخزن موجود بوده و همچنین این شرکت سازه مخزن آمادگی تولید سفارشات شما در کمترین زمان ممکن را دارد.
مقایسه مخزن گالوانیزه با مخزن پلی اتیلن
مخزن پلی اتیلن از حمل و نقل راحتتری نسبت به مخزن گالوانیزه برخوردار است که این امر بسیار مهم است برای کسی که قصد خرید تانکر را دارد. یکی دیگر از تفاوتهای بین این مخزن و پلی اتیلن این است که اتصالات ورودی و خروجی در اندازۀ دلخواه برای پلی اتیلن بسیار ساده و راحتتر است نسبت به مخزن گالوانیزه؛ زیرا این امر در گالوانیزه بسیار دشوار است. از طرف دیگر مخازن گالوانیزه با توجه به اینکه با استفاده از ورق گالوانیزه درست میشود، اندازۀ بزرگتری نسبت به پلی اتیلن دارد؛ زیرا که پلی اتیلن نهایتا از ۲۰۰۰۰ هزار لیتر آب نگهداری میکند.
ساخت مخزن گالوانیزه
نقشه مخزن گالوانیزه طراحی شده توسط مهندسین طراح به عوامل خط تولید ارجاع داده می شود تا بسته به شکل مخزن ورق های گالوانیزه توسط دستگاه گیوتین برش داده شوند. سپس در صورتی که مخزن گالوانیزه استوانه ای یا گرد باشد ورق های گالوانیزه توسط دستگاه نورد می شوند و به قسمت جوشکاری انتقال می یابند. همانطور که می دانید جوشکاری فعالیتی فنی است و کیفیت آن به تبحر فرد جوشکار بستگی دارد. در ساخت مخزن از جوش برق (Inverter welding machine) استفاده می شود.
نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که تبحر و میزان مهارت تکنسین جوشکار حتما توسط سرپرست پروژه یا کارگاه احراز شود تا از کیفیت جوشکاری ها اطمینان خاطر حاصل شود. در ساخت مخزن استوانه ای چه در مدل خوابیده و چه در مدل ایستاده استفاده از عدسی های توریسفریکال بسیار بهتر است زیرا این نوع عدسی ها تحمل فشار بالاتری نسبت به عدسی های معمولی در ضخامت برابر دارند. همین طور دارای عمر بسیار طولانی تری نیز می باشند و این امر به دلیل کاهش برآیند تنش ها و کرنش های وارده به مخزن در این شکل هندسی می باشد. تمامی مخازن ساخت گروه صنعتی سازه مخزن با عدسی توریسفریکال ساخته می شوند و پرس این عدسی ها با دستگاه های پیشرفته پرس هیدرولیکی (DEP 300 TONE) اروپایی انجام می شوند. انتخاب ضخامت الکترود متناسب با ضخامت ورق گالوانیزه و همچنین آمپر مناسب برای جوشکاری یکی دیگر از نکات پر اهمیت در انجام جوشکاری مخازن می باشد. زیرا در صورت استفاده از فیلر ها یا الکترود های بیش از اندازه ضخیم و جوشکاری با آمپر بالا ممکن است ورق گالوانیزه در نقاط جوش از بین رفته و ضعیف شود که همین امر موجب کاهش عمر این مخازن خواهد شد.
امکان ساخت مخزن گالوانیزه در محل
گروه صنعتی سازه مخزن در جهت جلب رضایت هموطنان عزیزمان امکان ساخت مخزن گالوانیزه در محل نصب مخزن را نیز برای آن دسته از خریداران که محدودیت فضا دارند و امکان انتقال مخزن به محل نصب برایشان فراهم نیست را ایجاد نموده تا آسایش خیال را برای مشتریان خود به ارمغان آورد تا خریداران دغدغه ای برای جابجایی مخزن و احتمال ایجاد آسیب به دیوار ها و راهروها مخصوصا در منازل مسکونی و برج ها نداشته باشند .
طراحی مخزن گالوانیزه
برای ساخت مخزن گالوانیزه ابتدا باید بنا به نیاز مشتری مخزن را طراحی کنیم همانطور که می دانید مخزن گالوانیزه نیز مانند دیگر مخازن در اشکال مختلفی ساخته می شود؛ مخزن استوانه ای گالوانیزه که در دوحالت مخزن عمودی گالوانیزه (ایستاده) و مخزن افقی گالوانیزه (خوابیده) ساخته می شود همچنین مخزنِ گالوانیزه مکعبی، هوایی یا همان تانکر هوایی، ماشینی و مخزن چرخدار نیز دیگر اشکال ساخت مخزن هستند. باید توجه داشت که شکل مخزن توسط طراح مخزن انتخاب می شود که این امر منوط بر این است که طراح بررسی کند که:
۱ – مخازن گالوانیزه برای چه کاری مورد استفاده قرار خواهند گرفت؟
۲ – آیا کارفرما در محل نصب مخزن محدودیت فضا دارد و اگر محدودیت فضا وجود دارد به چه شکل است؟
۳ – مخزنِ گالوانیزه در چه فشار کاری و با چه ضخامتی ساخته می شود؟
۴ – مخزن در کدام شهر مورد استفاده قرار خواهد گرفت و آیا آب و هوای منطقه مورد استفاده مخزن خورنده است یا خیر؟
۵ – در طراحی مخزن آب باید توجه داشت که فشار آب توسط پمپ تامین می شود یا خیر؟ اگر فشار توسط پمپ تامین نشود حتما باید از مخزن هوایی یا همان تانکر هوایی گالوانیزه استفاده نمود تا با استفاده از اختلاف سطح فشار مورد نیاز برای گردش آب را فراهم نمود. (در موارد خاص مخزن هوایی یا همان تانکرهوایی برای ذخیره سازی مایعاتی غیر از آب نیز کاربرد دارد).
توجه به پاسخ این سوالات برای هر فردی که اقدام به طراحی مخزنِ گالوانیزه و هر نوع مخزن دیگری می کند ضروری است تا مخزنی که طراحی می کند از نظر مهندسی و همینطور تجربی استاندارد و مورد رضایت کار فرما و خریدار باشد.
البته نکات بسیار زیادی در طراحی مخزن وجود دارد و موارد بالا که به آن اشاره کردیم صرفاً جهت انتخاب درست شکل مخازن گالوانیزه بود.
در طراحی یک مخزن حتما باید تنش و کرنش های درونی و بیرونی به جداره مخزن محاسبه شود و با به دست آوردن برآیند این مقادیر ضخامت ورق مورد استفاده در مخزن انتخاب شود. نکته ی دیگری که در طراحی مخزن گالوانیزه مخصوصا در مخازن استوانه ایی اهمیت دارد محاسبه ی زاویه لازم برای عدسی مخزنِ گالوانیزه و همینطور نوع پرس عدسی می باشد. در آخر نیز باید درخواست های خریدار را در طراحی پیاده کنیم مانند محل ورودی و خروجی مخزن ابعاد دریچه بازدید مخزن منهول (man hole) یا هندهول (hand hole) و پیاده سازی دیگر مسائل جزئی می باشد.
با انجام گام به گام این نکات ما مخزنی طراحی خواهیم کرد که هم از لحاظ استانداردهای جهانی و هم به لحاظ میزان رضایت مندی مشتری در سطح عالی از کیفیت قرار دارد.
البته ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که ما بصورت پیش فرض در نظر گرفتیم که فردی که طراحی مخزن را انجام می دهد به استانداردهای جهانی ساخت مخازن فلزی آشنایی کامل دارد.
استاندارد های ساخت مخزن:
- استاندارد (AISI / SAE) که هر دو استاندارد انجمن صنایع فولاد آمریکاست.
- استاندارد (API 650) که مربوط به موسسه نفت آمریکا است.
- استاندارد (EN 10142) که کوتینگ ورق را مشخص می نماید.
- استاندارد (DIN) که استاندارد انجمن فولاد آلمان و مورد تایید اتحادیه اروپاست.
پس از پایان طراحی مخزن و تایید کارفرما مرحله ساخت مخزن گالوانیزه شروع می شود که اهمیت آن کمتر از طراحی نیست.
ورق مخزن گالوانیزه
ورق گالوانیزه در واقع همان ورق فولادی می باشد که لایه ای از روی بر روی آن کشیده شده است. لایه ی روی کشیده شده بر روی ورق فولادی باعث منفی تر شدن فولاد گردیده و در اصطلاح آن را ضدزنگ می کند. روکش رویی که بر روی فولاد کشیده می شود ضخیم است و چسبندگی بالایی به المان های فولادی دارد. ورق های گالوانیزه به روش آبکاری داغ تولید می شوند و به همین دلیل بسیار بادوام می باشند. ورق مخزن گالوانیزه به دلیل روند تولید ساده ایی که دارد دارای قیمت پایینی می باشد و در مقایسه با سایر پوشش های محافظ مانند رنگ به ویژه برای استفاده طولانی مدت هزینه به مراتب کمتری دارد و بسیار به صرفه تر است. پوشش روی در مناطق و محیط های کشاورزی و دریایی نسبتا مقاوم است سرعت هجوم به فلز روی در اغلب اتمسفر ها و محیط های آبی مختلف حدود یک بیست و چهارم فولاد است به طوری که فلز روی به ضخامت ( ۰.۰۳ میلی متر ) در محیط های روستایی و کشاورزی عمری در حدود ۱۵ سال یا بیشتر را دارد. وجه تمایز در کیفیت ورق های گالوانیزه کوتینگ یا درصد پوشش یا ضخامت گالوانیزه روی ورق است. کوتینگ ورق های تولیدی در داخل کشور در حدود ۱۵۰ – ۲۵۰ می باشد که این عدد در مورد محصولات وارداتی بین ۲۵۰ – ۳۵۰ است. اما این عدد نشانگر چیست؟ مثلا ورق گالوانیزه با کوتینگ ۱۰۰ به این معنا است که در هر متر مربع از این ورق مقدار ۱۰۰ گرم روی وجود دارد. بدیهی است که هر چه این مقدار بیشتر باشد ورق از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و دارای عمر بالاتری می باشد و البته برای تهیه آن هزینه بیشتری را نیز باید پرداخت شود.
کنترل کیفیت مخزن گالوانیزه
پس از پایان مراحل جوشکاری و ساخت کامل مخزن نوبت به انجام تست های مختلف و کنترل کیفیت مخزن گالوانیزه می رسد.
اولین گام در انجام (QC (QUALITY CONTROL کنترل چشمی می باشد در این مرحله کارشناس مربوطه باید تمامی جوانب مخزن را چک نماید و تا هیچ گونه غر شدگی و یا تو رفتگی در مخزن وجود نداشته باشد سپس جوش ها به صورت چشمی بررسی شوند تا از میزان ضخامت جوش و کیفیت آن اطمینان حاصل شود.
مرحله بعد انجام چند نمونه از تست های غیر مخرب می باشد تا مطمئن شویم هیچگونه نشت و درزی در مخزن مخصوصا در نقاط جوش نداریم.
- تست مایع نافذ PT
ابتدا محل انجام تست که در مخزن گالوانیزه همان محل جوشکاری است را تمیز نموده و مایع نافذ را که می تواند مواد رنگی قابل مشاهده یا مواد فلورسنت (قابل مشاهده زیر نور فرابنفش) باشد را روی آن می ریزیم. سپس مایع نافذ را توسط آب یا حلال های صنعتی از محل تست برمی داریم. در پایان ماده ظاهر کننده (DEVELOPER) را بر روی سطح اسپری می کنیم با این کار اگر خلل و شکافی هر چند میکروسکوپیک در سطح جوش وجود داشته باشد که مایع نافذ در آن به دام افتاه باشد ظاهر می شود و سطح کیفی جوش مشخص می شود.
- تست آلتراسونیک UT
تست آلتراسونیک یا آزمون فراصوت یکی از پر کابردترین تست های غیر مخرب قطعات فلزی مخصوصا در نقاط جوش و یا ریخته گری می باشد. این تست در تمامی صنایع بزرگ و برای بازرسی قطعات صنعتی و سازه ها کاربرد دارد و به کمک آن می توان بسیاری از عیوب که شامل ترک ها، عیوب انقباضی، حفره ها، خلل و فرج ها، پوسته شدگی ها و ترکیدگی ها می باشد را آشکار نمود و به رفع آن ها اقدام کرد. در این تست امواج فراصوت که با دامنه بین ۵ تا ۲۵ مگا هرتز هستند توسط یک مولد صوتی به روی سازه مورد آزمایش هدایت می شوند سپس این امواج پس از برخورد به ناپیوستگی ها و عیوب سطحی و زیر سطحی بازتاب می شوند و دستگاه این بازتاب را دریافت می کند و با تبدیل آن به سیگنال های الکتریکی آن را بر روی صفحه نمایش بصورت یک سیگنال ظاهر می کند. اپراتور یا کارشناس مربوطه با تحلیل این سیگنال می تواند به اطلاعات بسیار کاملی از محل، عمق و ابعاد عیب دست پیدا کند. این آزمون بسیار کامل بوده و برای دامنه ی وسیعی از صنایع از جمله صنعت ساخت انواع مخازن به خصوص مخزن گالوانیزه کاربرد دارد.
البته کار با این دستگاه و انجام این تست نیازمند تخصص و علم بالایی چه در انجام تست و چه در تحلیل آن دارد و به همین دلیل تعداد معدودی از سازندگان مخزن گالوانیزه و فلزی این تست را بر روی محصولات تولیدی خود انجام می دهند. گروه صنعتی سازه مخزن مفتخر است که یکی از اولین تولید کنندگان مخازن گالوانیزه و استیل در کشورمان می باشد که تمامی محصولات تولیدی خود را مورد انواع آزمون های غیر مخرب از جمله تست آلتروسونیک قرار می دهد تا از کیفیت مخازن تولیدی اطمینان حاصل نماید.
مخزن گالوانیزه تحت فشار
مخزن تحت فشار از جمله مخازن صنعتی است که بصورت مستقیم و غیر مستقیم در صنایع مختلف کاربرد دارد. کاربرد مخزن تحت فشار به طور مستقیم در مواردی است که مخزن برای نگهداری گاز و یا سایر سیالات در فشار اتمسفریک یا غیر اتمسفریک استفاده می شود. ولی در بسیاری از دستگاه ها مانند فیلتر شنی یا منبع کویل دار نیز مخزن تحت فشار گالوانیزه به عنوان قسمتی از این تجهیزات استفاده می شود؛ مثلا در سختی گیر ها و فیلترشنی یک مخزنِ گالوانیزه تحت فشارساخته می شود و سپس رزین و آنتی اسکالانت ها برای تصفیه آب داخل آن ریخته می شود و یا در مورد منبع کویل دار ابتدا مخزن تحت فشار گالوانیزه در ابعاد مشخص ساخته شده و سپس کویل بر روی آن نصب می شود. در مورد مخزن تحت فشار گالوانیزه این نکته را نیز باید ذکر کرد که این مخزن را برای فشار های بسیار بالا و با دمای طراحی پایین نمی توان استفاده نمود. زیرا معمولا در فشار های بالا از ورق های فولادی آلیاژی تحت کد های خاص باید استفاده نمود و مخزن تحت جوشکاری های مختلف قرار می گیرد که ورق گالوانیزه با محدودیت هایی که دارد نمی تواند گزینه مناسبی برای تولید این نوع از مخازن باشد. از جمله پرمصرف ترین مخزن تحت فشار گالوانیزه می توان به مخزن آبگرم کن های صنعتی اشاره نمود که تحت فشار ۵ تا ۱۰ بار ساخته می شوند.
گروه صنعتی سازه مخزن
همانطور که شما نیز متوجه شدید ساخت یک مخزن که در ظاهر یک فعالیت صنعتی ساده به نظر می رسد می تواند بسیار پیچیده و فنی باشد و انجام آن بصورت کاملا علمی و استاندارد انجام گیرد. انجام ندادن و عدم انجام درست هر کدام از این بخش ها در ساخت مخزن می تواند خسارت های مالی و حتی جانی را به بار آورد و به نحوی موجب عدم رضایت خریداران گردد. گروه صنعتی سازه مخزن با تولید انواع مخازنِ گالوانیزه اعم از مخزن گالوانیزه استوانه، مکعبی، هوایی، خودرویی، میکسردار، مخزن ذخیره سوخت گازوئیل، مخزن گالوانیزه تک جداره و چند جداره با استفاده از آخرین تکنولوژی روز کشور و کادری مجرب متشکل از مهندسین زبده آماده خدمت رسانی به صنعت گران عزیز کشورمان می باشد. جهت مشاوره و خرید انواع مخازن گالوانیزه استاندارد می توانید با کارشناسان گروه صنعتی سازه مخزن تماس حاصل نمایید. ما همواره برای تولید مخازن از بهترین متریال موجود در بازار استفاده می نماییم و هرگز کیفیت مخزن را فدای قیمت آن نمی کنیم.
خرید مخزن گالوانیزه
خرید مخزن گالوانیزه نیاز به داشتن مهارت و آگاهی در برخی زمینه ها دارد که به صورت خلاصه بیان خواهیم نمود. در خرید محصول حتما از تمام مشخصات مخزن آگاه شوید تا بتوانید قیمت های متفاوت ارائه شده از طرف شرکت های مختلف را مقایسه کنید و بهترین انتخاب را انجام دهید. البته بررسی برخی موارد مانند ضخامت ورق و یا میزان ضخامت کوتینگ گالوانیزه امری بسار دشوار است و گاهی ممکن است برای متخصصان این رشته نیز کاری ناممکن باشد. زیرا نمی توان هر مخزنی را مورد تست کیفیت ورق قرار داد و یا ضخامت تمامی قسمت های مخزن را مورد اندازه گیری قرار داد. پس چه باید کرد؟
بهترین روش برای آسودگی خیال و اطمینان از خرید مخزن گالوانیزه با بهترین شرایط و کیفیت خریداری از شرکت های معتبر و بزرگ است و البته دریافت گارانتی و فاکتوری که تمام مشخصات ریز هر مخزن در آن قید شده باشد است. این نکته را در نظر داشته باشید که شما بابت تجهیزات صنعتی مانند یک مخزن یک بار برای همیشه باید هزینه کنید پس هرگز ریسک نکنید و از خرید دستگاه از شرکت های غیر معتبر و یا بدون گارانتی جدا خودداری نمایید.
در خرید مخزن گالوانیزه پارامتر هایی مانند ابعاد و ضخامت ورق بسیار مهم است اگر در طراحی مخازن سر رشته ایی ندارید حتما از شرکت تولید کننده درخواست طراحی نمایید. تا توسط تیم طراحی مهندسی شرکت بهترین و استاندارد ترین مخزن ممکن را بتوانید خریداری کنید. البته طراحی نیز مقداری هزینه برایتان در برخواهد داشت ولی یاد آور می شویم که هستند برخی شرکت ها که طراحی را کاملا رایگان و بدون دریافت هزینه برایتان انجام خواهند داد.
قیمت مخزن گالوانیزه
قیمت مخزن گالوانیزه نیز مانند سایر تجهیزات و ماشین آلات از مجموع متریال استفاده شده در آن بعلاوه دستمزد و سود سازنده مخزن به دست می آید. قیمت نهایی به کیفیت ورقی که برای ساخت مخزن استفاده می شود و همچنین کیفیت و زمانی که برای جوش کاری صرف می شود وابسته است. نمی توان بسته به ظرفیت مخزن قیمت مخازن گالوانیزه را مشخص کرد زیرا ظرفیت و ابعاد یک وجه تعیین قیمت هستند. ضخامت ورق استفاده شده در ساخت آن نیز در تعیین قیمت مخزن بسیار تاثیر گذار است. برای مثال یک مخزن هزار لیتری ساخته شده با ورق ۳ میلی متر قیمتی در حدود دو برابر یک مخزن هزار لیتری با ورق ۱.۵ میلی متر دارد. نکته بعدی در تعیین قیمت مخزن گالوانیزه میزان کوتینگ قلع و روی ورق گالوانیزه است.
هرچه میزان کوتینگ ورق گالوانیزه بالاتر رود ورق دارای کیفیت بالاتری بوده و هزینه بیشتری نیز بابت خرید آن باید پرداخت نمود. شاید تعجب کنید ولی حتی برند و ضخامت الکترود استفاده شده در جوشکاری و میزان کیفیت دستگاه های مورد استفاده در تولید مخزن مانند دستگاه های پرس، نورد و اینورتر نیز در کیفیت و قیمت نهایی مخزن نقش دارند و نکته آخر میزان پیچیدگی و مهارت تکنسین جوشکار است. کیفیت تولید مخازن و بالاخص مخزن گالوانیزه به میزان مهارت تکنسین جوشکار و تیم کیفیت شرکت تولید کننده دارد که این امر موجب می گردد که شما هر چه راغب به خرید مخزن با کیفیت تری باشید لاجرم باید هزینه بیشتری نیز پرداخت کنید.
سوالات متداول
۱. آیا فولاد گالوانیزه زنگ می زند؟
فولاد گالوانیزه زمان زیادی طول می کشد تا زنگ بزند، اما در نهایت زنگ می زند. این نوع فولاد کربنی است که با لایه نازکی از روی گالوانیزه یا پوشش داده شده است. روی به عنوان مانعی عمل می کند که از رسیدن اکسیژن و آب به فولاد جلوگیری می کند، به طوری که از خوردگی محافظت می کند.
۲. عمر مخازن گالوانیزه چقدر است؟
پوشش روی فولاد گالوانیزه گرم در خشن ترین خاک ۳۵ تا ۵۰ سال و در خاک های کمتر خورنده ۷۵ سال یا بیشتر دوام می آورد. اگرچه رطوبت بر خوردگی تأثیر می گذارد، اما خود دما تأثیر کمتری دارد.
۳. مخزن گالوانیزه چیست؟
مخازن گالوانیزه روشی مقرون به صرفه برای ذخیره سازی مایعات است و عمدتاً برای ذخیره سازی نفت و گاز، آب آتش نشانی، مایعات صنعتی، آب آشامیدنی و فاضلاب استفاده می شود. این مخازن برای ذخیره سازی نفت و گاز، آب آتش نشانی، مایعات صنعتی، آب آشامیدنی و مصارف فاضلاب استفاده می شود.
۴. مخزن گالوانیزه چه کاربردی دارد؟
مخزن های گالوانیزه به عنوان یکی از مخازن مهم در ذخیره سازی و نگهداری مواد و محصولات صنعتی مورد توجه هستند. مخازن فلزی به دلیل ماهیت سخت فلز مخصوصا فلزاتی مثل آهن صنعتی تر بوده و دامنه ی استفاده ی گسترده تری دارند. امروزه برای ذخیره سازی آب در کارخانجات، کارگاه ها، برج ها و حتی منازل مسکونی کوچک از مخازن فلزی استفاده می شود و بهترین گزینه نیز مخزن گالوانیزه می باشد.
۵. قیمت مخازن گالوانیزه چگونه محاسبه می شود؟
قیمت مخزن گالوانیزه نیز مانند سایر تجهیزات و ماشین آلات از مجموع متریال استفاده شده در آن بعلاوه دستمزد و سود سازنده مخزن به دست می آید. قیمت نهایی به کیفیت ورقی که برای ساخت مخزن استفاده می شود و همچنین کیفیت و زمانی که برای جوش کاری صرف می شود وابسته است.
۶. خرید مخازن گالوانیزه چگونه است؟
در خرید مخزن گالوانیزه پارامتر هایی مانند ابعاد و ضخامت ورق بسیار مهم است. در خرید محصول حتما از تمام مشخصات مخزن آگاه شوید تا بتوانید قیمت های متفاوت ارائه شده از طرف شرکت های مختلف را مقایسه کنید و بهترین انتخاب را انجام دهید. بهترین روش برای آسودگی خیال و اطمینان از خرید مخزن گالوانیزه با بهترین شرایط و کیفیت خریداری از شرکت های معتبر و بزرگ است و البته دریافت گارانتی و فاکتوری که تمام مشخصات ریز هر مخزن در آن قید شده باشد.