مخزن دفنی

مخزن دفنی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

یکی از مخازن پر استفاده در صنایع مختلف، مخزن دفنی می باشد که در انواع مخزن پلی اتیلن، استیل، فایبرگلاس و … وجود دارد که به منظور ذخیره آب، مواد اسیدی و یا بازی و … می توان از آن ها استفاده نمود.

مخزن دفنی

در میان انواع مخازن، مخزن دفنی یا زیر زمینی (Underground Tank)، سازه‌ ها یا سیستم‌ هایی هستند که طراحی شده‌ اند تا حجم زیادی از آب، سوخت و مواد حیاتی دیگر را در خود نگهداری نمایند. این مخازن معمولاً برای مدیریت منابع آب، تامین آب شرب، ذخیره اضطراری آب، کنترل سیلاب، آبیاری و استفاده در صنایع مختلف استفاده می‌ شوند. همانطور که از نام مخزن دفنی پیدا می باشد، مخازن دفنی می‌ توانند به صورت زیرزمینی یا روی زمین استفاده شوند.

انواع مخزن دفنی

این مخازن معمولا از موادی مثل فایبرگلاس، پلی اتیلن، پلاستیک و یا فولاد ساخته می شوند و همینطور تنوع مخزن دفنی را می توان بر اساس اندازه و شکل نیز دانست. در گذشته مخزن فولاد بیشتر مورد استفاده قرار می گرفته اند ولی امروزه مخزن پلی اتیلن دفنی بیشتر استفاده دارند

مخزن پلی اتیلن زیر زمینی

در میان انواع مخزن دفنی، مخزن پلی اتیلن زیر زمینی جزو رایج ترین و محبوب ترین مخزن های حال حاضر به شما می رود. این نوع منبع ذخیره به واسطه طراحی خاص خود، توانایی دفن شدن تا عمق ۱۲ متر را دارد و به دلیل وزن سبک، به راحتی نصب می‌ شود. مخازن پلی‌ اتیلن قابل دفن به صورت مدولار یا قطعات جداگانه ساخته می‌ شوند و با داشتن ویژگی‌ هایی مانند مقاومت در برابر اسید و باز و استفاده از مواد اولیه با گرید غذایی، به جایگزین مناسبی برای مخزن استیل می‌ باشند. مخازن پلی‌ اتیلن قابلیت نگهداری انواع مواد اسیدی و باز را دارا هستند.

بنابراین، عدم واکنش آن با مواد شیمیایی باعث می‌ شود که مناسب برای نگهداری انواع مایعات باشد و بتوان از آن به عنوان مخزن اسید استفاده کرد. این نوع مخازن می‌ توانند به عنوان مخزن ذخیره آب، تانک سپتیک و مخازن سیستم تصفیه فاضلاب در زیر زمین دفن شده و به شما در نگهداری و تصفیه مایعات کمک کنند. مخازن پلی‌ اتیلن دفنی به گونه‌ ای ساخته می‌ شوند که شما امکان تغییر محل نصب را داشته باشید.

مخازن دفنی

مخزن استیل زیرزمینی

این نوع مخزن زیر زمینی ساخته شده از فولاد ضد زنگ می باشد که به منظور ذخیره آب، کود و لبنیات استفاده می شود که طول عمر بالا دارند (طول عمر مخزن زیر زمینی استیل چیزی در حدود ۵۰ سال می باشد) و نیازی به تعمیر و رسیدگی دائمی نیز برای این مخازن نیست. علاوه بر مواد نام برده شده از موارد مثبت مخزن استیل زیر زمینی، قابلیت نگهداری از موادی چون مواد شیمیایی، کود های شیمیایی مایع یا اسید سولفوریک است که با این مواد واکنش نمی دهد و می توان با خیالی آسوده به منظور ذخیره و نگهداری این مواد از این مخزن ها استفاده نمود. مخزن استیل به جهت این ویژگی ها، استفاده های بسیاری در صنعت های مختلف دارد و می توان از آن ها سال ها به عنوان یک مخزن ایمن زیر زمینی یا دفنی استفاده نمود.

کاربرد های مخزن دفنی چیست ؟

به جهت قابلیت هایی که مخزن دفنی دارد، می توان از این مخازن استفاده های گسترده ای در صنعت های مختلف نمود. استفاده از مخزن دفنی به منظور ذخیره سوخت، روغن، آب و مواد شیمیایی و همچنین فاضلاب تنها تعدادی از کاربرد های مخزن دفنی می باشد. استفاده از مخزن زیر زمینی به عنوان مخزن ذخیره آب در منطقه هایی که دارای مشکل آب دارند و یا با خشکسالی متوالی رو به رو می شوند، بسیار مفید است.

به این روش می توان آب را به صورت بهینه ذخیره کرد و مدیریت آب خیلی راحت تر و اصولی تر انجام گیرد. به علاوه با ذخیره آب به کمک مخزن زیر زمینی، با تنظیم شبکه توزیع آب به مقدار قابل توجهی در میزان مصرف آب صرفه جویی کرد. به علاوه در مناطق دارای پتانسیل سیلاب، می توان از این مخازن به عنوان راهی برای کنترل سیلاب استفاده کرد که می تواند به میزان چشمگیری در میزان خسارت بکاهد. از دیگر کاربرد های مخزن زیر زمینی می توان صنعت و کشاورزی را نام برد. در کشاورزی از این نوع مخزن برای نگهداری آب آبیاری برای زمان هایی که کم آبی اتفاق می افتد استفاده می شود. در کنار اینکه مخزن دفنی یک مخزن برای ذخیره آب به شمار می رود، از آن در جهت نگهداری و ذخیره مواد شیمیایی و قلیایی نیز استفاده می کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.